Benodigdheden

250 gram wit broodmix Allergento

100 gram bruin broodmix Allergento

150 gram Haverbroodmix Le poole

14 gram gedroogde gist

9 gram broodverbeterpasta Allergento

14 gram suiker

25 gram zonnebloemolie of boter

450 gram lauwwarm water

3 snufjes zout ( let op Allergentomixen bevatten al zout en de havermix van Le Poole niet)

7 gram psyliumvezels

Bereidingswijze

  1. Meng het water, gist en suiker met elkaar en laat effe staan
    Voeg de verbeterpasta en olie toe
    Meng alle droge ingrediƫnten met elkaar en strooi deze boven het gistmengsel
  2. Mix alle ingrediƫnten met elkaar en vergeet na 30 sec niet de zijkanten mee te schrapen.
    Laat mixen voor 10 min op middelste stand
  3. Neem een ijsschep en een mok water. Doop steeds de ijslepel hierin en schep bollen deeg en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Max 9 bollen per bakplaat.
  4. Strooi er wat zaden, boekweitgrutten of haver op en laat rijzen voor circa 30 a 40 minuten.
  5. Warm intussen de oven op 210 graden hete lucht.
    Warm een braadslede met stenen mee onderin de oven. Voordat je het brood erin schuift spuit je de broodjes in met water.
    Zorg ervoor dat je gekookt water klaar heb staan.
  6. Wanneer je de broodjes in de oven schuift giet je gekookt water over de hete steentjes en sluit je de ovendeur.
    Dit stoomeffect zorgt voor een mooiere ovenrijs en lekkere korst
  7. Bak goudbruin in circa 15 a 20 min. Leg daarna op een rooster om af te koelen met een schone theedoek erop, zo worden ze lekker zacht

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten